Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 15 чоловік

Тиждень ІНФОРМАТИКИ

Дата: 10 лютого о 10:55
65 переглядів

Інформатика – це не просто шкільний предмет, це ключ до розуміння сучасного світу, в якому технології охоплюють усі сфери нашого життя. Вивчення інформатики відкриває безмежні можливості для творчості, інновацій та розвитку, роблячи нас не просто споживачами інформації, але й її творцями.

Однією з яскравих якостей інформатики в сучасному світі, є її практичність. Знання, отримані на уроках та в позакласній діяльності, можна застосовувати в повсякденному житті: від ефективного користування комп’ютером до програмування власних проєктів. Цей предмет може надихати досліджувати світ цифрових технологій, вчитися новому, створювати щось оригінальне та корисне.

У сучасній літературі та кінематографі можна знайти безліч прикладів, де інформатика та комп’ютерні технології відіграють ключову роль. Від науково-фантастичних романів про штучний інтелект до біографій видатних програмістів і засновників технологічних компаній. Ці історії показують, як глибоке розуміння інформатики може змінити світ та відкрити нові горизонти для людства.

Інформатика також розвиває логічне мислення та вміння розв’язувати складні задачі. Під час програмування або створення комп’ютерних проєктів ми вчимося аналізувати проблеми, шукати ефективні шляхи їх вирішення, працювати в команді та адаптуватися до змін. Ці навички є надзвичайно важливими не тільки в інформатиці, але й у багатьох інших сферах життя.

Не можна не згадати про значення інформатики в майбутньому кар’єрі. У світі, де ІТ-сектор продовжує стрімко розвиватися, знання в області інформатики відкриває широкі перспективи для працевлаштування в найрізноманітніших галузях: від розробки програмного забезпечення до кібербезпеки та штучного інтелекту.

З метою підвищення інтересу до даного предмету в нашому навчальному закладі був проведений Тиждень з інформатики в період з 05.02.2024 по 09.02.2024 р.

Під час цього тижня учні 2-11 класів мали можливість прийняти активну участь у різних активностях, що були розміщенні на спільній дошці Padlet (https://padlet.com/katerinastar23/05-02-09-02-65xxkp7xvgh6u61h), зокрема, висловити власну думку в “Калейдоскопі думок”, стосовно, що для них є інформатика та як вони розуміють дане поняття, також взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Я — робототехнік!» та XX Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок» (Зима 2024) на сайті “На Урок”, де мали змогу виконати цікаві завдання та отримали досить високі нагороди, була запропонована гра “Марсіани”, де учні змогли відчути себе справжніми дослідниками та розшифрувати повідомлення, створити красиві тривимірні карти, інфографіку та ізометричні ілюстрації за лічені хвилини, побудувавши власну “Країну мрії”, а ще створити власні цифрові візитівки у вигляді QR-кодів.

До Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day) 6 лютого, котрий припав саме на Тиждень інформатики було запропоновано також безліч активностей та проведені тематичні заходи про безпечну поведінку в мережі. Учні 7-11 класів могли долучитися до навчальної гри про маніпуляції в медіа, 1-6 класів переглянути мультфільм “Як з'явився Інтернет?”, 3-6 класів взяти участь у вікторині “Цифровий слід. Учні 2-4 класів здійснили “Віртуальну подорож країною Безпечного Інтернету”, учні 6 класу прийняли участь у квесті “Безпечний Інтернет”, учні 8 класу ознайомились з Посібником інформації “Як захистити себе в Інтернеті” та пограли в гру “Правда чи фейк про Інтернет”. Учні 5 класу грали у квест «Інтернет добро чи зло?», 7 класу  вступили в дебати «Інтернет за і проти !».

Тиждень минув активно та з цікавістю!!!

Отже, інформатика – це не просто предмет, це шлях до розуміння та взаємодії з сучасним цифровим світом. Це можливість бути на передньому краї технологічного прогресу, втілювати в життя найсміливіші ідеї та робити свій внесок у розвиток суспільства. Інформатика надихає дивитися в майбутнє з оптимізмом та готовністю до нових викликів.

 

 

 

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.